Vijf van de grote autoconstructeurs die actief zijn in de Formule 1 (zijnde BMW, DaimlerChrysler, Honda, Renault en Toyota) gaan samen een vereniging oprichten die zich gezamenlijk zullen bezighouden met de sportieve activiteiten in de Formule 1. Een van de punten is het gebruik van de 2.4liter V8-motoren, voor het begin van volgend seizoen tot minstens op het einde van het seizoen 2008. Daarmee willen ze onder meer stabiliteit brengen in de veranderingen van de motoren. Op het einde van 2008 willen de automerken samen zoeken naar de regels voor de ontwikkeling van de motoren, wat hen alle vijf ten goede zou komen. Ze kijken er naar eigen zeggen al naar uit om met de FIA rond de tafel te gaan zitten om het plan voor te leggen.

Het lijkt er dus op dat we in de Formule 1 weer meerdere besturende groepen gaan krijgen. De FIA (F�d�ration International du Automobile onder leiding van Max Mosley), de FOM (Formula One Management onder leiding van Bernie Ecclestone) en de GPDA (Grand Prix Driver�s Association, onder leiding van onder andere Micha�l Schumacher, David Coulthard en Mark Webber) werken nu al samen, en daar komen waarschijnlijk nog de vijf autoconstructeurs bij.

Nil nove sub sole, gaat een Latijns spreekwoord, vertaald wordt dat er is niets nieuws onder de zon. Tot 1982 werkten de FISA (Federation International du Sports Automobiles) en de FOCA (Formula One Constructors Association) samen, tot er een verbale oorlog ontstond tussen die twee en de teams met hun coureurs in staking gingen. Laat ons hopen dat het nu niet zover komt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter