Ooit was er een tijd dat Spa-Francorchamps nóg spectaculairder was. Het was een tijd dat zelfs toppers als Jim Clark en Jackie Stewart een paar knopen in hun maag moesten wegslikken bij de gedachte, hun werk te vervolgen op het oude pijlsnelle lay-out.

Pijlsnel, en zeer dodelijk. Het circuit van Spa-Francorchamps wordt door veel coureurs nog altijd beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. Het is ondanks de vele vernieuwingen nog steeds een authentiek en oud racecircuit dat de natuurlijke glooiingen van het landschap volgt.

David Coulthard nam Lewis Hamilton mee voor een ritje over het circuit zoals het tot 1970 dienst deed als decor voor de Belgische Grands Prix.

Omdat aanpassingen aan stands en in verband met de veiligheid nog niet uitgevoerd waren, kwam de Grote Prijs van België F1 echter pas in 1983 terug naar Francorchamps. Tot op heden is Spa-Francorchamps gastheer voor de circus van Bernie Ecclestone.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!