Eerder liet de FIA weten dat er in overleg met de FOM en Formule 1 teams werd besloten om niet meer één helmdesign per seizoen toe te staan voor de heren coureurs. Viervoudig wereldkampioen Vettel staat juist bekend om zijn diverse helmen.

De maatregel zou de herkenbaarheid van de coureurs moeten bevorderen.

Nadat eerder Niki Lauda en Felipe Massa hun steun betuigden voor het zoveelste opgelegde regeltje, liet de expert op het gebied zijn mening weten.

Alweer 92 verschillende designs heeft de Duitser gehad sinds zijn intrede in de sport. Het is een kenmerk geworden voor de kersverse Ferrari-coureur, die daarmee ook korte metten maakte met een bijgeloof over helmen en ongelukken in de autosport.

Een klassiek bijgeloof luidt namelijk dat het ongeluk brengt als je je helmdesign veranderd.

En Vettel is niet van plan om te stoppen met het dragen van diverse nieuws designs: Er staat vast een boete op het niet naleven dan deze regel. Ik weet niet hoe hoog de boete is, maar als het schappelijk is en aan een ‘goed doel’ gedoneerd wordt dan ben ik bereid om een bedrag per ‘overtreding’ te betalen.

Momenteel heeft hij een vrij eenvoudig wit helm met de kleuren van de Duitse vlag, maar als het aan Sebastian Vettel ligt zal het niet bij 92 verschillende helmdesigns blijven.

We zijn benieuwd naar de hoogte van een eventuele boete.

Eerder verschenen van dezelfde auteur op diens blog.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!