Ondanks de tijden die Räikkönen en Vettel reden in de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Rusland, wacht Vettel nog op, volgens hem, het ware potentieel van Mercedes.

Anders gezegd; Vettel verdenkt Mercedes van ‘sandbagging‘ of jezelf minder voordoen.

De reden waarom Vettel zijn verdenking uit, is omdat Mercedes in de afgelopen jaren zeer sterk was in Sotsji. Het gat van een halve seconde in de VT1 en VT2 met Mercedes, zegt de viervoudig wereldkampioen dus helemaal niets.

Als ik het mij goed herinner, dacht men vorig jaar dat Williams de snelste zou zijn. Maar uiteindelijk bleek Mercedes veel sterker. Zo makkelijk kun je worden misleidt. We weten niet met welke motorafstelling of met hoeveel brandstof de anderen rijden.

Pas na de kwalificatie zal veel duidelijk worden. We richten ons slechts op eigen ontwikkeling, en daar ben ik tevreden over., aldus een voorzichtige Vettel.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!