Sebastian Vettel is door de FIA op de vingers getikt. De internationale autosportbond vindt dat de Red Bull coureur beter op zijn manieren moet letten.

Vettel uitte zijn woede jegens de FIA nadat hij uitviel in Valencia. De jonge Duitser vond dat er sprake was van samenzwering toen de safety car het circuit opreed. De tweevoudig wereldkampioen was van mening dat de safety car de baan op werd gestuurd om zijn voorsprong ongedaan te maken. De voorzitter van de Duitse motorsportvereniging, Hans-Joachim Stuck is erg duidelijk omtrent het gedrag van Vettel: Sebastian moet opletten met dit onsportieve gedrag. Sebastian Vettel moet op zijn minst leren een goede verliezer te zijn, aldus Stuck.

Sebastian Vettel trok al eerder dit jaar de aandacht van de FIA. Vettel noemde Narain Karthikeyan van HRT een ‘komkommer’ nadat Karthikeyan en Vettel in Maleisië met elkaar in aanraking kwamen. Bij de FIA hebben ze Vettel echter al door. Zo laat een medewerker van de bond het volgende noteren: We weten dat Vettel vrij vaak na een teleurstellend resultaat zich van zijn minder goede kant laat zien en dat is geen goed voorbeeld.

Voor zijn negatieve uitlatingen is Vettel door de FIA ‘gestraft’ met een onofficiële proeftijd aldus de Kölner Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.