Sebastian Vettel heeft ook op de tweede testdag in Jerez de la Frontera de snelste tijd geklokt. De Ferrari coureur was in 1:20.984 Felipe Nasr en Valtteri Bottas te snel af. Ook Max Verstappen kwam in actie voor Toro Rosso en reed daarbij de vijfde tijd.

Ferrari coureur Vettel klokte in de ochtend al direct meerdere snelle ronden op medium banden. Toen het aan het eind van de dag begon te regenen was het al snel duidelijk dat Vettel en Ferrari ook deze testdag op de eerste plek gingen eindigen. Dinsdag en Woensdag neemt Kimi Raikkonen het stuur van de SF15T over. Het zal de eerste kennismaking worden met de nieuwe wagen voor de wereldkampioen van 2007.

De tweede en derde tijd die Sauber coureur Felipe Nasr en Williams coureur Valtteri Bottas lieten noteren werden gereden op de zachte band van Pirelli. Nasr kwam voor de eerste positie op de tijdenlijsten acht tiende van een seconde te kort. Bottas moest ruim één seconde toegeven op Vettel.

Voor regerend wereldkampioen Lewis Hamilton was het de eerste officiële werkdag van het jaar. Hamilton reed niet zo veel rondjes als teamgenoot Nico Rosberg dat Zondag deed. De Britse Mercedes coureur was met 91 ronden wel de meest productieve coureur van de dag. Het was allemaal goed voor de vierde tijd.

Dat de monteurs bij het team van Lotus gouden handjes hebben is vandaag andermaal gebleken. De nieuwe E23 kwam Zondagavond aan in Jerez, en naar verwachting kon het team pas Dinsdag écht in actie komen. Snel werk van de monteurs zorgde er echter voor dat Pastor Maldonado vandaag zelfs 41 ronden kon rijden.

Problemen waren er bij de teams van Red Bull en McLaren. Daniil Kvyat beschadigde in de ochtend de voorvleugel en beperkte zo, bij gebrek aan een nieuw exemplaar, zijn testdag tot installatierondjes zonder voorvleugel. Jenson Button reed slechts 6 rondes en klokte een tijd die fors langzamer was dan Vettel.

Dinsdag was natuurlijk ook een dag die dikgedrukt stond in de agenda van menig Nederlands autosportliefhebber. Max Verstappen kwam vandaag voor het eerst officieel in actie met de nieuwe bolide van Toro Rosso. Max reed in totaal 73 ronden en klokte daarbij de vijfde tijd. Dat het vooral draait om het maken van kilometers werd vandaag weer duidelijk. Ook nadat de regen het circuit van Jerez had geteisterd kwam Verstappen terug de baan op. Kostbare meters die Neerlands trots prima kan gebruiken.