Sebastian Vettel heeft avond een fikse tegenslag te verwerken gekregen in zijn strijd om de wereldtitel. De Duitse coureur van Red Bull werd enkele uren na de kwalificatie door de wedstrijdleiding teruggezet naar de laatste startplek, omdat hij zijn auto niet, zoals de regels voorschrijven, heeft teruggereden naar de pits.

De reden waarom Vettel moest stoppen van zijn collega’s aan de pitsmuur was exact hetzelfde, als toen Hamilton moest stoppen na de kwalificatie in Spanje dit seizoen. Vettel had namelijk te weinig brandstof in de tank [en was daardoor ook lichter dan zijn concurrenten]. Niet dat het hem hielp, want Hamilton was ongrijpbaar voor iedereen. De auto’s moeten altijd voldoende benzine in de tank hebben om terug te rijden naar de pits.

Daar mag alleen van worden afgeweken, als er sprake is van [technische] overmacht. Even werd er gevreesd voor weer een kapotte dynamo/alternator, maar de reden bleek dus anders.

De stewards besloten hem daarom terug te zetten naar de laatste startplek. Vettel verdedigt een voorsprong van 13 punten op Fernando Alonso. Alonso kennende zal hij dit buitenkansje meer dan optimaal weten te uit te buiten.

Het wordt in dat opzicht een spannende race morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *