Afgelopen weekend maakte Vettel in Suzuka bekend dat hij na vijf jaar Red Bull verlaat. Horner flapte eruit dat Vettel in 2015 een Ferrari-coureur zal zijn.

Vettels contract bij Red Bull liep nog tot het eind 2015, maar in een geheime clausule [sic] zou omschreven staan dat hij vrij was om het team verlaten als hij in het lopende seizoen niet in de top 3 zou staan.

Tot op heden prijkt Vettel na vier opeenvolgende wereldtitels dit seizoen pas op de vierde plaats, na Hamilton, Rosberg en teamgenoot Ricciardo. Riccardo nam ook alle door Red Bull Racing gewonnen races, drie stuks, voor zijn rekening.

Het is geen geheim dat Vettel ooit eens voor Ferrari zou willen rijden, gelijk aan zijn grote voorbeeld Michael Schumacher. Doch hult Ferrari zich nog steeds in stilzwijgen en trekt Honda naast Fernando Alonso, ook aan de Duitser om vanaf volgend jaar voor het McLaren-Honda combinatie te rijden.

Vettel vertrekt niet in zijn eentje bij Red Bull. Waar de 27-jarige ook naartoe mag gaan, hij zal PR-manager Britta Roeske met zich meenemen naar zijn nieuwe team.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!