18 jaar is Vettel en hij heeft zijn rijbewijs net op zak. Deze jonge Duitse snaak maakte gisteren zijn Formule 1 debuut in Jerez, aan het stuur van een Williams-BMW.

F1 Vettel debuut Williams Vettel kreeg de test als beloning voor zijn dominantie in het Formule BMW ADAC kampioenschap van 2004, waar hij 18 van de 20 races won. Logischerwijs kroonde hij zich dus tot kampioen in die klasse. Eerder kregen al Nico Rosberg en Ho-Pin Tung een F1 test bij Williams vanwege hun prestaties in het Formule BMW kampioenschap.

Dit seizoen maakte hij de overstap naar de F3 Euroseries, onder de vleugels van BMW.

Sebastian Vettel: “Wat een ongelooflijke ervaring! De remmen, het vermogen van de motor en de G-krachten zijn subliem. Ik heb er heel veel van opgestoken.  “

Ook BMW-directeur Mario Theissen zag dat het goed was: “De overstap van 200 paardenkrachten naar meer dan 800 paardenkrachten heeft hij goed doorstaan. Hij heeft nu een realistisch idee wat er allemaal komt kijken bij een Formule 1 rit. Deze bagage kan goed van pas komen in de toekomst. “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter