Sebastian Vettel hoopt dat het besluit van zijn team, om geen tijd neer te zetten aan het einde van de kwalificatie positief uitpakt voor de race. De Duitser mag, in tegenstelling tot de coureurs boven hem, nu zelf kiezen op welke band hij van start gaat.

Het feit dat hij zonder tijd te rijden weer terugkeerde in de pits, betekent wel dat hij slechts negende staat op de grid voor de Grand Pix van China. We besloten een andere kant op te gaan met de strategie en of dat een goede beslissing was of niet, daar komen we morgen wel achter., zei Vettel.

Op de vraag wat er nog mogelijk is in de race, antwoordde hij: Alles nog, hoop ik. Het wordt een vrij interessante race doordat de zachte band [options, FR] niet zo lang meegaat. Je kunt één snelle ronde rijden op de softs, maar daarna is het niet fijn meer om ze onder je auto te hebben.

Dat geeft Vettel, maar ook zijn opponenten de nodige hoofdbrekens. De options gaan inderdaad maar 1 ronde mee, daarna is het dweilen geblazen met de auto. Het lijkt dus een voordeel om op de primes te starten en zodoende genoeg voorsprong te creëren, voordat men verplicht moet overstappen op de options in de race.

Maar dan moet Vettel nog wel afrekenen met een Button, die zijn tijd op primes heeft gereden en een Nico Hülkenberg die ook nog een keuze moet maken. En dat met inachtneming van de lagere topsnelheid van de Red Bull RB9.

Dat het geen uitgemaakte zaak is, komt mede door de auto’s van Mercedes, Ferrari en Lotus die redelijk vriendelijk zijn voor de banden. We gaan het zien. Zometeen vanaf 0800 uur Nederlandse tijd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.