Sebastian Vettel was afgelopen zondag in een gulle bui.

Maar dat kan ook niet anders; terwijl er werd gevreesd voor een grotere achterstand op rivaal Lewis Hamilton, bleken de Mercedessen onbetrouwbaar op de Red Bull Ring.

Naast dat Vettel zich gelukkig prees met de uitslag, sprak de nieuwe leider in het kampioenschap van een dikverdiende zege voor Max Verstappen op de Red Bull Ring. De Nederlander bleef zondag in de Grand Prix van Oostenrijk Kimi Raikkonen en Vettel voor, ondanks een motor die minder vermogen kon leveren.

Red Bull speelde op veilig nadat teamgenoot Ricciardo zijn auto langs de baan moest parkeren.

Vettel vond Verstappen foutloos en constant. Het was een positieve dag, maar het had nog veel beter gekund. Niettemin is dit een dikverdiende zege voor Max., aldus Sebastian Vettel die het kampioenschap leidt met één puntje voorsprong.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!