Bernie Ecclestone gaf onlangs een interview aan het Duitse Bild. Daarin noemde hij Vettel, Alonso en Michael Schumacher als de mannen om wie het dit seizoen zal draaien.

Wel temperde de FOM-baas de verwachtingen:

Ik reken op de Spanjaard in de rode auto. Fernando Alonso zal de nederlaag van 2010 niet accepteren. Sebastian [Vettel] daartegen zal zeer sterk zijn. Verder vertrouw ik erop dat Mercedes met Michael Schumacher een grote sprong voorwaarts zullen maken. Maar laten we ook de testdagen afwachten. Wie weet wat McLaren nog meer in petto heeft

Over zijn vertrouwen in Schumacher had Bernie de volgende mening:

De echte Michael Schumacher zien we alleen in een top-auto. Als Mercedes dit jaar een top auto bouwt, strijdt hij mee voor de titel. Het gedoe van 2010 in het middenveld deed me pijn. Ik hoop echt dat ‘Schumi’ nog een keer kan vlammen. Overigens zou ik het niet willen dat ‘Schumi’ en Vettel in 1 team komen te zitten. Ook Vettel en Alonso zou niet samen te werken. Supersterren zijn altijd grote ego’s. Explosie!

20 races is genoeg. Circuits komen en gaan. Australië, bijvoorbeeld, hebben we niet nodig. Ik ben wel ongerust over de show. Ik blijf ideen aanleveren om de show te verhogen, zo besloot de Grote Kleine man over de toekomst van de F1.