Max Verstappen heeft de Grand Prix van Mexico gewonnen. Gisteren mistte Verstappen nog net de Pole, vandaag was de Nederlander oppermachtig. Sebastian Vettel, en Kimi Raikkonen eindigden als tweede en derde. Lewis Hamilton behaalde met een vierde plek zijn vijfde wereldtitel.

Verstappen maakte een goed start net zoals Lewis Hamilton. Samen reden zij Daniel Ricciardo voorbij en gingen ze de eerste bocht in. Verstappen remde later en pakte de leiding. In de ronden daarna zette Verstappen snelle rondetijden op de klokken en bouwde hij zijn voorsprong langzaam uit.

Na 14 ronden maakte Verstappen zijn eerste pitstop. Beide Ferrari coureurs Vettel en Raikkonen reden langer door. Verstappen kon Raikkonen al snel op het lange rechte stuk met DRS passeren. Na de eerste pitstop van Vettel pakte Verstappen de leiding terug en gaf deze niet meer uit handen. De Nederlander maakte nog wel een tweede pitstop maar behield daarbij de leiding.

Ricciardo kon Hamilton dankzij de pitstops passeren en lag met 15 ronden te gaan tweede. De Australier had Vettel in zijn kielzog en Red Bull leek voor het eerst sinds 2013 op weg naar een dubbeloverwinning. Met nog tien ronden te gaan ging de Renault-motor van Ricciardo in rook op. De Australier moest zijn auto aan het einde van het lange rechte stuk parkeren. Voor de achtste keer dit seizoen moest Ricciardo uitvallen.

Verstappen vroeg nog over boordradio om zijn motor ook terug te draaien. Red Bull deed dit maar de zege voor de Nederlander kwam niet meer in gevaar.

Nico Hülkenberg pakte achter Bottas een zesde plek voor Renault, terwijl Charles Leclerc naar een keurige zevende plaats reed in de Sauber.
Stoffel Vandoorne pakte knap punten door naar de achtste plek te rijden.Daar achter waren het Ericsson en Gasly die de laatste punten pakten.

1. NL Max Verstappen Red Bull Racing 1h38 71
2. DE Sebastian Vettel Ferrari + 17.316 71
3. FI Kimi Räikkönen Ferrari + 49.914 71
4. GB Lewis Hamilton Mercedes + 78.738 71
5. FI Valtteri Bottas Mercedes 70
6. DE Nico Hülkenberg Renault 69
7. MC Charles Leclerc Sauber 69
8. BE Stoffel Vandoorne McLaren 69
9. SE Marcus Ericsson Sauber 69
10. FR Pierre Gasly Toro Rosso 69
11. FR Esteban Ocon Racing Point Force India 69
12. NZ Brendon Hartley Toro Rosso 69
13. CA Lance Stroll Williams 69
14. RU Sergey Sirotkin Williams 69
15. DK Kevin Magnussen Haas F1 69
16. FR Romain Grosjean Haas F1 68
Uitvallers
17. AU Daniel Ricciardo Red Bull Racing 61
18. MX Sergio Perez Racing Point Force India 38
19. ES Carlos Sainz jr Renault 28
20. ES Fernando Alonso McLaren 3 


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter