Het ziet er goed uit voor Max Verstappen. De Toro Rosso STR11 is niet alleen zeer betrouwbaar, maar lijkt ook snel te zijn.

Verstappen is dan ook vol vertrouwen op zijn officiële website: We hebben goede testdagen gehad in Barcelona, beide weken. Vooraf had ik niet verwacht zoveel ronden te kunnen rijden, zelfs meer dan gepland. We hebben veel werk verzet, vanmiddag met lange runs en een race-afstand. Ook vandaag bleek de betrouwbaarheid van de auto erg goed, anders kun je niet 159 ronden voltooien. Dat is erg positief.

Kon je dat fysiek aan? Dat gaat elke keer alleen maar beter. Ik voel me goed. Je begint met een programma en bekijkt welke problemen je tegenkomt, die je vervolgens probeert te verhelpen. Al hebben we niet veel problemen gehad. Samen met mijn engineer Xevi bespreek ik wat er nog aan de auto te verbeteren is en vandaag was de auto weer beter afgesteld.

Wat is de grootste stap vooruit met de STR11? De betrouwbaarheid, absoluut. Ik ben ook erg tevreden met de driveability van de auto. Natuurlijk willen we ons altijd blijven verbeteren en waar we in Melbourne zullen staan ten opzichte van de concurrentie moeten we afwachten, maar nu zijn we blij. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen van start gaat. Ik kijk zeker uit naar de GP van Australië, het is altijd het leukste om te racen, dat geeft me de meeste voldoening. Ik heb me de auto eigen kunnen maken en ik heb er vertrouwen in.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter