Max Verstappen verwacht veel van 2016. De Nederlander vierde afgelopen maand vakantie in Dubai en verblijft nu in Monaco om te trainen.

De vakantie is voorbij en nu beginnen de voorbereidingen op het nieuwe Formule 1-seizoen weer, zo verteld Max op zijn officiële website. Ik ben nu in Monaco om te trainen en ga volgende week naar Oostenrijk, ook om te trainen. Mijn personal trainer Jake heeft een heel programma samengesteld hoe we dat het beste kunnen aanpakken. Omdat we kunnen voortbouwen op afgelopen jaar is dat trainingsschema nu uitgebreider.

Het ziet er allemaal goed uit. Natuurlijk is het altijd de doelstelling om de auto te verbeteren, maar de eerste dingen die ik ervan heb gezien, zijn positief. De STR10 was al heel goed in de snelle bochten, dus ik ben benieuwd.

De Ferrari-motor waarmee we gaan rijden, is natuurlijk de grootste stap. Daar verwacht ik het meeste van. Een grote verbetering op motorgebied maakt alles al makkelijker. Ik verwacht dat we alleen al daardoor bijna een seconde per ronde kunnen winnen. Dat is heel veel.

Een grotere stap dan dat de directe concurrenten van Toro Rosso kunnen maken? Dat denk ik wel.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter