Max Verstappen reed vandaag in de regen in de eerste vrije trainingen voor de Grand-Prix van Japan. Bijna alle coureurs reden een minimum aan ronden om de banden te sparen. Ook Verstappen kwam weinig in actie, ondanks dat is de Nederlander tevreden.

Vanwege de vele neerslag heb ik niet veel kunnen rijden. Je hebt namelijk maar een beperkt aantal banden om te gebruiken, dus met de kans op meer regen tijdens de rest van het weekend, wil je dan alleen op het beste moment de baan op gaan, legt Max uit aan Verstappen.nl. Maar ook al heb ik weinig gereden, daar hebben we veel van geleerd. Ik ben wel tevreden met de auto, die voelde goed aan. We zitten er goed bij, zoals altijd in de regen. Ik geniet van die omstandigheden. Ik hoop wel dat de laatste vrije training op zaterdag droog is. Dat zou fijn zijn voor we de kwalificatie in gaan en op een uitdagend circuit als dit is dat voor een coureur het mooiste.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter