Max Verstappen begint morgen voor de Grand Prix van Duitsland vanaf de tweede startplek naast Lewis Hamilton.

Verstappen: De eerste startrij is op deze baan een goede prestatie van ons en Honda. We hebben een goede dag gehad en vannacht wat tijd gevonden. Ik was vanmorgen erg blij met de auto, ook in Q1. In Q2 hadden we wat problemen met de settings, na een bezoekje aan de pits was alles weer oké. Het is jammer dat we niet hebben kunnen kwalificeren op de medium band. We staan nu op de soft en dat was niet de eerste keus. Maar we staan op de eerste rij, natuurlijk viel Ferrari nu weg. Zij hadden normaal gesproken om de Pole gevochten. Maar goed je moet er zijn op het moment waarom het gaat en dat waren we vandaag. We hebben een iets andere strategie voor de race als Mercedes, we gaan zien hoeveel verschil de soft band maakt bij de start. We zitten er goed bij en de auto is op racesnelheid snel. Het regen kan misschien nog een factor, wellicht kan een beetje regen nog meer show geven voor de fans.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter