Max Verstappen is ambitieus en wil volgend jaar zijn puntenaantal verdubbelen en naar het podium.

Terugkijkend op mijn eerste Formule 1-seizoen ben ik heel tevreden, vertelt Max aan Verstappen.nl. Met twee vierde plaatsen was het een heel goed seizoen. We zaten dicht bij het podium, dat hadden we vooraf niet verwacht. Ik heb veel punten gescoord en ben bovendien zes keer achter elkaar in de punten gefinisht. Het is belangrijk om ook heel constant te zijn. We kunnen het een heel goed seizoen noemen.

Het ging steeds beter in de kwalificaties, dus ik kreeg betere startposities. Dat mijn inhaalacties super lukten, hielp enorm, maar een vierde plaats had ik nooit verwacht. Je moet wat geluk hebben, er waren wat uitvallers, maar dan moet je er wel zijn om die vierde plek over te nemen. Zeker mijn eerste P4 op de Hungaroring was heel speciaal, die was totaal onverwacht. Ik kwam over de finish en zag het hele team in de hekken hangen, al schreeuwend en stuiterend van blijdschap. Dat maakte het extra mooi.

De jarige beschouwt Austin als hoogtepunt van zijn seizoen: De vierde plaats in Austin. Dat was een super race: we hadden de snelheid en de baan was half nat en half droog, dat was geweldig mooi. Onder die moeilijke omstandigheden heb ik de hele race foutloos gereden. De auto voelde super aan en het team had de juiste strategie qua pitstops. We hadden het allemaal perfect voor elkaar.

Inhalen is altijd lastig, zeker met een motor die vermogen te kort komt en tegenover de beste coureurs ter wereld. “Dat is een gevoel en inzicht en lastig uit te leggen. Maar het is belangrijk om een bocht goed uit te komen om te kunnen aanvallen.

Over de doelstellingen voor 2016: Ik wil het beter doen dan dit jaar, op alle gebieden. Beter kwalificeren, meer punten scoren en betere resultaten halen.” Kun je daar concrete cijfers aan hangen? “Je moet de lat hoog leggen, dus ik ga voor een verdubbeling van het aantal punten en een derde plaats dus het podium.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter