1. Het ontbreken aan waardering

Gisteren raakte bekend dat de onderhandelingen met Jordan afgebroken werden. Is het nu zeker dat Verstappen niet in actie komt voor Jordan? Er duiken verschillende berichten op. Een overzicht:

Volgens de Nederlandse krant Algemeen Dagblad, die al meerdere malen als spreekbuis diende voor Michel Perridon (voorman van Trust, red.),  is niet de sponsorovereenkomst de oorzaak van het afbreken van de besprekingen, maar juist het contract tussen Jordan en Verstappen zelf. Volgens hoofdsponsor Trust blijkt uit het contract weinig tot geen waardering voor de Nederlandse rijder.

” Het is in onze ogen een onaardig en eenzijdig contract. Jos heeft het gevoel dat hij alleen welkom is, omdat er een hoop geld beschikbaar is. Nergens blijkt waardering voor zijn kwaliteiten en zijn ervaring. Jos zegt terecht: dan ga ik niet rijden “

Wat nu? Manager Raymond Vermeulen heeft nog een kleine strohalm, maar geen goed gevoel meer over de hele zaak. Details wou hij niet kwijt.

” Het is als een voorgenomen huwelijk, waarbij je spreekt over de huwelijkse voorwaarden. Als de uitgangspunten niet goed zitten, waarom zouden we dan dit huwelijk aangaan? “

Velen verwijten de onderhandelingsstrategie van Perridon voor het mislukken, maar dat is fout volgens Vermeulen. Hij heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om Verstappen bij Jordan te krijgen. Er was al een akkoord over de sponsorovereenkomst.

2. Jordan kan geen seizoen rondmaken

Op een Engelse website, die zich naar eigen zeggen baseert op berichten in de Nederlandse pers, is de oorzaak compleet anders.

Niet hetgeen hierboven staat is de oorzaak, niet de sponsorovereenkomst, maar wel dat Eddie Jordan niet kan garanderen dat de Britse renstal nog op de grid staat tegen het einde van het seizoen.

Volgens de website kon Jordan slechts 3 races garanderen aan Verstappen.

De financi�le situatie van Jordan is een wijdbesproken onderwerp, maar de vraag blijft of aan dit laatste veel geloof moet gehecht worden.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter