Max Verstappen is niet alleen in de prijzen gevallen op de FIA-awards. Gisteren won de 18-jarige Nederlander de prijs “Rookie of the year” op de Autosport Awards van het weekblad Autosport. De awards werden in het Grosvenor House hotel in London uitgereikt.

Verstappeen bleef Carlos Sainz, Felipe Nasr, Le Mans winnaars Nick Tandy en Earl Bamber en DTM-coureur Tom Blomqvist voor . Martin Brundle overhandigde de trofee aan de de man die dit jaar de Formule 1 in de schijnwerpers heeft gezet en ons zoveel heeft gegeven om over te praten. Het gevoel dat Max heeft voor de auto en het rempedaal… als je zijn inhaalacties ziet, zou ik willen dat ik die op mijn CV had staan. En hij is nog steeds een tiener.”

Max vertelt over zijn inhaalkunsten: Het is moeilijk om uit te leggen hoe je dat doet. Je ziet een gat en je probeert ervoor te gaan. Sommige acties zijn risicovoller dan andere. We hebben volgend jaar zeker meer paardenkrachten en daar zijn we erg blij mee. We hadden dit jaar een geweldige auto en het is jammer dat we niet de gewilde resultaten geboekt hebben. Ik zal ook volgend jaar mijn best doen op de baan en proberen anderen in te halen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter