Max Verstappen is ondanks het stil vallen van zijn auto in de tweede vrije training positief. De Red Bull RB13 viel waarschijnlijk stil met een hydraulisch probleem.

Verstappen: We weten nog steeds niet wat er precies met de auto mis is. Iets met de hydraulica ging mis. Mijn rempedaal viel weg, dus ik dacht ‘ik parkeer hem maar voordat er geen uitloopstroken meer zijn’. Eerder had ik wat problemen met de ‘engine braking’: iedere keer als ik van het gas af ging, leek het wel of ik aan de handrem trok. Ik ben nog niet blij met mijn rondje, maar nog steeds snel genoeg. Er zit nog meer in.

Dit is niet een vrijdagmotor en bak, het is gewoon onze motor voor de wedstrijd. Ik denk niet dat ik een penalty ga krijgen. Ik heb wel het gevoel dat wij nu een betere balans hebben dan vorig jaar, ten opzichte van Daniel komen de rondetijden er heel gemakkelijk uit. Ik denk dat Ferrari en Mercedes meer last hebben van de ijle lucht, vandaar dat alles ook dichter bij elkaar komt te liggen. En onze auto is mechanisch gewoon supersterk. Het ging beter dan verwacht vandaag. Als je meer dan 1,2 seconde voor de andere teams staat, mag ik hopen dat morgen ook gewoon goed is. Het kan nog harder, met de problemen die we hadden in de vrije training, die gelukkig in de lange run wel verholpen waren, zit er nog wel wat tijd in.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter