Max Verstappen is niet helemaal tevreden met de twee vrije trainingen die hij vandaag reed op het circuit van Spa Francorchamps. Problemen met de motor speelden hem parten, vooral in de tweede vrije training kon de Red Bull coureur niet op vol vermogen rijden.

Max Verstappen: De auto voelde niet verkeerd vandaag. In de eerste vrije training had het iets beter kunnen gaan, maar in de tweede training ging de auto goed en was ik blij met de balans. Ik denk dat we competitief zijn in de tweede sector. Maar ik heb de hele dag niet mijn normale vermogen kunnen gebruiken, dus we hebben uit voorzorg met wat minder vermogen moeten rijden. Dat is niet ideaal, zeker hier niet, en daarom zitten we wat verder van de kop af.

Het zou morgen beter moeten gaan, omdat we dan een andere motor gebruiken. Het is verder niets waar we ons druk over maken. We kunnen meerdere motoren gebruiken en sommige daarvan zijn wat ouder en hebben meer kilometers gemaakt, zoals de motor waar ik vandaag mee reed. Dat zou morgen dus opgelost moeten zijn. Ik denk niet dat we Ferrari hier kunnen verslaan, maar we kunnen wel dichterbij komen. We hebben nog wat werk te doen, maar over het algemeen was ik blij met het gedrag van de auto.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter