Als gevolg van de coronapandemie staan de inkomsten in de Formule 1 onder druk en is besloten dat de coureurs volgend jaar in praktisch dezelfde auto’s als dit jaar zullen racen.

Hamilton won dit seizoen liefst negen van de dertien tot nog toe verreden Grands Prix, Verstappen moest het doen met één zege, knappe podiumplaatsen, maar ook vier uitvalbeurten. Verstappen meent daarom dat het volgend jaar niet veel anders zal zijn.

Het frustreert me niet. Ik heb veel respect voor wat Mercedes heeft bereikt. Het is ook geen frustratie dat Lewis in een Mercedes rijdt. Om eerlijk te zijn, denk ik dat 90 procent van de coureurs in de Formule 1 zou winnen in de Mercedes. Die auto is zo dominant. En daarmee zeg ik niets ten nadele van Lewis, want hij is een geweldige coureur en waarschijnlijk zou niemand zo dominant winnen als hij in die auto, zo gaat de Nederlander van start.

q>Ik ben realistisch, persoonlijk denk ik niet dat we volgend jaar Mercedes echt kunnen uitdagen. Hopelijk is onze auto iets beter, maar het wordt gewoon weer heel moeilijk Mercedes te verslaan

We hebben hard gewerkt om de stabiliteit van de auto te verbeteren, want vooral in het begin van het seizoen vertoonde de RB16 af en toe wat grillig gedrag. Nu voelt de auto beter bestuurbaar, maar het is soms moeilijk te accepteren dat de derde plaats het maximaal haalbare is., aldus Verstappen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!