Christian Horner is zeer te spreken over Max Verstappen. De Red Bull teambaas denkt dat Verstappen in de toekomst een superster kan worden.

Vanaf het eerste moment dat hij in onze auto stapte, rijdt Max sensationeel goed, aldus Horner maandag tegen Motorsport.com. Het is ongelooflijk indrukwekkend dat iemand die zo jong is al met zoveel volwassenheid kan rijden. Het is duidelijk dat hij een superster kan worden in de toekomst.

Max heeft in alle races tot nu toe aangetoond dat hij een geweldige coureur is, behalve dan in Monaco, zegt Horner. Iedereen kan zien welke kwaliteiten hij heeft. En ik denk dat er nog veel meer aan zit te komen, want hij zal alleen maar groeien als hij meer ervaring opdoet.

Wat gebeurd er als Max Verstappen zijn contract in 2019 afloopt?
Dan is hij pas 21, stelt Horner. Hopelijk kunnen we een omgeving creëren waar we het beste uit hem kunnen halen. Maar zoals met alles zal dat niet alleen maar afhangen van wat er op het circuit gebeurt, maar ook van de relaties binnen het team.

Met Max en Daniel hebben we een van de meest opwindende coureursduo’s in de Formule 1 – als het niet het meest opwindende duo is. Uiteindelijk draait het erom wat zij op het circuit gaan doen. Op dit moment is de relatie nog pril genoeg dat er geen problemen zijn. Maar het is onvermijdelijk dat er iets zal veranderen als ze de komende twee of drie jaar tegen elkaar blijven racen. Maar als we daar gewoon open en eerlijk mee om blijven gaan, dan zullen we om kunnen gaan met alle drempels die we tegen zullen komen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter