Max Verstappen was gisteren de grote winnaar op het FIA-prijzengala.

Naast ‘Persoonlijkheid van het Jaar’, waar hij onder meer wereldkampioen Lewis Hamilton en diens ploeggenoot Nico Rosberg versloeg, werd Verstappen ook verkozen tot ‘Rookie van het Jaar’ en werd zijn inhaalactie op Felipe Nasr tijdens de Grand Prix van Spa bekroond met de ‘Inhaalactie van het Jaar’. Die laatste titel wist Verstappen vorig seizoen ook al op zijn naam te schrijven, toen reed de 18-jarige coureur nog in de Formule 3.

Dat ik tot driemaal toe in de prijzen zou vallen bij de FIA, had ik niet verwacht. Ik ben heel erg blij met die erkenning voor mijn prestaties, aldus Max tegenover Verstappen.nl. Met veel punten en twee vierde plaatsen was het voor mij een super goed seizoen. Ik wil Red Bull bedanken voor het mogelijk maken van mijn Formule 1-debuut en natuurlijk ook Toro Rosso, mijn vader en iedereen om mij heen, want zonder hen was ik nooit zo ver gekomen.

Bekijk hieronder de nogmaals de inhaalactie van Verstappen op Nasr.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter