Red Bull Racing valt momenteel niet te benijden. In de winter groeide de overtuiging bij Red Bull Racing dat er kon gestreden met Mercedes AMG F1, die de sport nu al jaren domineren.

Maar tijdens de derde Grand Prix van het gekortwiekte 2020-seizoen, moeten Max Verstappen [P7] en Alexander Albon [P13] zelfs de -in Oostenrijk zo tegenvallende- Ferrari’s voor zich dulden. McLaren zit amper een tiende van een seconde achter Max en ruikt bloed.

De winter was echt goed. Misschien zijn we tussen Australië  en Oostenrijk de verkeerde kant opgegaan qua ontwikkelingen, zo verzuchtte een terneergeslagen Max Verstappen.

Waar de oorzaak van het de problemen ligt, kan Verstappen nog niet zeggen. Het heeft niets met de afstelling te maken, dan zou ik mijn engineer de schuld geven. We blijven werken aan de auto. Maar het is heel zuur voor de monteurs, die het al zo zwaar hebben met drie races op rij.

Ik hoop dat dit ons slechtste weekend wordt, dat we leren en snel dingen rechtzetten., aldus Verstappen.

Toch houdt Max hoop op een podiumplaats, wat niet geheel onmogelijk lijkt. Het gat naar de derde plaats valt nog relatief mee, waar Lance Stroll een halve seconde sneller is dan de Nederlander.

Er zitten wel twee Ferrari’s tussen met Vettel [P5] en Leclerc [P6], met Perez die vanaf positie vier van start gaat.

Na Hongarije kan Red Bull en de rest van het Formule 1-circus even op adem komen. Red Bull heeft dan twee weken om alles te analyseren en waar mogelijk aan te passen cq. verbeteren.

Dan begint er weer een nieuwe reeks van drie raceweekeinden op rij, te beginnen met twee Grands Prix op Silverstone, in Groot-Brittannië.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.