Gisteren was het een slechte dag voor Max Verstappen. De Nederlander had veel problemen met overstuur tijdens alle runs in de vrije trainingen en het team kreeg de situatie niet opgelost. Vanochtend tijdens de derde vrije training lukte dit wel, al was het in de korte runs.

Na afloop van de kwalificatie vertelde de 18-jarige coureur: Ik ben heel tevreden, zeker na de slechte dag die we gisteren hadden, dan is terugkomen zeker niet gemakkelijk. De laatste run in Q3 pakte niet positief uit, we hadden wat veranderd aan de vleugel, maar dat werkte niet. Uiteindelijk ben ik tevreden met de negende plaats. Of we één of twee pitstops gaan doen zal morgen blijken, dat zal vooral afhangen van de banden.

Het lek lijkt boven in de korte runs, maar voor de lange runs ben ik daar nog niet zeker van, dat heb ik nog niet uit kunnen proberen, dus dat zullen we morgen uit moeten vinden. Ik heb in ieder geval Q3 weer gehaald dus dat is positief

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!