Volgens Fernando Alonso heeft het succes van Max Verstappen Carlos Sainz dit jaar geholpen om een beter coureur te worden. Alonso en Sainz, beide afkomstig uit Spanje, zijn goede bevriend met elkaar.

Ik heb begin dit jaar gezegd dat Verstappen Sainz zou helpen om een beter coureur te worden, ik denk er nog steeds zo over, aldus Alonso in de Spaanse krant AS. Van alle rookies die de afgelopen jaren in de Formule 1 debuteerden vind ik dat Sainz het meest heeft laten zien in de junior-klasse.

Soms heb je teamgenoten langs je die niet echt goed of slecht zijn. Het nadeel is dat je dan zelf ook minder opvalt. Met Max Verstappen langs je is hier geen sprake van. Hij is erg goed en valt op. Ik denk dat Carlos ook een goed jaar heeft gehad en het respect van iedereen heeft verdiend.

Of Sainz wereldkampioen kan worden? Dit hangt van vele factoren af. Een daarvan is geluk, en hopelijk heeft hij dat in de toekomst. Hij heeft nu in ieder geval een goed eerste seizoen gehad, ik hoop dat het goed het hem volgend jaar goed zal vergaan. Hij verdiend het.