Jos Verstappen heeft er een geslaagde testsessie opzitten. Gisteren mocht hij voor het eerst proeven van een Champcar van het HVM team, en Jos zette meteen de derde snelste tijd neer. In totaal reed Verstappen 98 rondjes op het Sebring Circuit.

“Voor mijn gevoel ging het prima. Het wennen aan de auto duurde niet lang maar we besloten toch de hele ochtend wat langere runs te maken om echt ��n met de auto te worden. Na de middagpauze ging het steeds beter en sneller.”

“Ik heb het enorm naar mijn zin gehad in die auto. Het rijdt toch anders met die stalen remmen, je hebt geen tractiecontrol, je moet weer schakelen en je beschikt niet over stuurbekrachtiging. Of ik moe ben? Nee, dat valt reuze mee. Ik heb natuurlijk anderhalf jaar niet meer gereden maar met mijn fysieke conditie is het prima gesteld.”

Verstappen is niet alleen in zijn nopjes met de auto maar heeft ook lovende woorden voor het HVM team. En omdat we de Nederlander natuurlijk niet kennen als een verwende F1 vedette maar als een gewone jongen is de omgang met het team erg kameraadschappelijk.

“Die gasten zijn erg gedreven” zegt Jos. “En super enthousiast. Ik kan het prima met ze vinden.”

Volgens Raymond Vermeulen, de manager van Verstappen, is het team �onder de indruk� van wat Jos vandaag heeft laten zien. Morgen test Jos niet, dan zijn Mario Dominquez en Roberto Gonzalez aan de beurt. Mexicanen die hun opwachting maken omdat het team donderdag een Mexicaanse PR dag georganiseerd heeft.

1. Paul Tracy    51.47
2. Timo Glock    51.64
3. Jos Verstappen  51.82
4. Andrew Ranger  51.97
5. Ryan Hunter Ray 52.06
6. Nelson Phelipe  52.13
7. Jimmy Vasser   52.39
8. Alex Tagliani  52.57
9. Marcus Marshall 52.60
10. Oriol Servia   52.60
11. Ronnie Bremer  52.62
12. Bjorn Wirdheim  52.92

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter