Gisteren schreef Robbert van Brenkelen al over Richard Verschoor. Vandaag maakte Verschoor en Red Bull bekend, dat de Nederlander dit jaar Formule Renault zal rijden.

Verschoor gaat samen met Red Bull junior Neil Verhagen voor MP Motorsport rijden. Verhagen heeft ook Nederlandse roots, zijn vader is van Nederlandse afkomst.

De pas kort geleden 16 jaar geworden Richard Verschoor gaat met MP Motorsport zijn tweede seizoen in de autosport in. Na zijn twee titels in de Formule 4 was al snel duidelijk dat Verschoor ondanks zijn jonge leeftijd rijp is voor een hoger niveau in de autosport.
Alle partijen die bij zijn succes in 2016 waren betrokken, waren het daar snel over eens. Verschoor wilde bovendien graag dit ‘dream team’ voortzetten. Daarom viel de keuze op een seizoen in de Eurocup Formule Renault 2.0, opnieuw samen met MP Motorsport.
De 16-jarige coureur uit Benschop, die momenteel in Nieuw-Zeeland de leiding heeft in de Toyota Racing Series, wordt wederom gesteund door Red Bull. Ook blijft Verschoor deel uitmaken van het KNAF Talent First-programma.

Het is een logische volgende stap in mijn carrière, zegt Richard Verschoor over zijn promotie naar de Eurocup. F4 met MP en de KNAF is echt een goede beslissing geweest voor mijn debuutseizoen in de autosport: ik heb me er geweldig mee in de kijker gereden.
Het was daarom snel duidelijk wat ik in 2017 ging doen. In overleg met Red Bull heb ik opnieuw gekozen voor MP.
Ik heb veel vertrouwen in het team en daarom kijk ik ook uit naar het komend seizoen. Ik heb deze winter genoeg testkilometers gemaakt in de Formule Renault-auto.
Het doel is opnieuw om te winnen, al besef ik wel dat het nu dubbel lastig wordt tegen jongens die in hun tweede of derde seizoen Formule Renault zitten.

De 15-jarige Amerikaan Neil Verhagen is een nieuwkomer in het Red Bull-programma. De jongeling uit Mooresville, North Carolina, maakte zijn racedebuut in de Skip Barber Winter Series van 2015 en werd daarin tweede. Later dat jaar debuteerde hij in het Amerikaanse F1600-kampioenschap, georganiseerd door de SCCA.
Het afgelopen jaar pakte hij met negen overwinningen de titel. Tegelijk werd hij de jongste winnaar ooit van de SCCA National Championship Run-Offs.

Ik ben 100% Amerikaans, maar mijn vader komt uit Nederland, zo vertelt de Amerikaan met de Nederlandse achternaam. Het is toeval dat ik nu voor een Nederlands team uitkom – die beslissing kwam helemaal van Helmut Marko van Red Bull – maar ik vind ’t een fijn toeval.
Het is een flinke stap omhoog naar formuleauto’s met downforce, maar ik voel dat ik er klaar voor ben. Ik heb diverse tests gedaan, waarin ik goede snelheid heb laten zien. Het kampioenschap winnen is ieders doel, ook het mijne, maar ik ga het race voor race aanpakken: elk raceweekend maximaliseren, maar ook tussen de races door. Ik heb inmiddels een goede band opgebouwd met MP Motorsport, ik denk dat we komend jaar een sterk team zullen vormen.

Met Richard en Neil hebben we twee sterke troeven in handen in de Eurocup Formule Renault 2.0, vindt Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. Ze krijgen alle support van Red Bull, dat ze met plezier bij ons heeft ondergebracht. De Eurocup gaat een geweldige leerschool voor ze worden, want het is een van de sterkste kampioenschappen van Europa.
Tegelijk verwacht ik dat ze vanaf het eerste weekend erbij zullen zitten, zo talentvol zijn deze twee jongens.

Richard Verschoor werd in zijn debuutseizoen in de autosport kampioen in zowel het Noord-Europese zonekampioenschap Formule 4 als het Spaanse F4-kampioenschap.
Al in zijn allereerste raceweekend op het Russische circuit van Sochi werd hij door Dr. Helmut Marko gescout voor het juniorprogramma van Red Bull. De belofte maakte Verschoor waar door het ene na het andere weekend in de NEZ F4 en het Spaanse F4 te domineren.

Neil Verhagen woont sinds twee maanden in Nederland, om zo hecht mogelijk te kunnen samenwerken met MP Motorsport. Tijdens zijn sterke seizoen in de F1600 hield Dr. Marko hem in de gaten, waarna Verhagen aan het eind van het seizoen in het Red Bull-juniorprogramma werd opgenomen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.