Volgens Alan Permane heeft Vitaly Petrov zich flink verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Permane vertelde dat Petrov nu veel geconcentreerder overkomt en het gat tussen hem en Robert Kubica zou een stuk kleiner zijn dan vorig jaar.

We kunnen er eerlijk over zijn. Robert versloeg hem bijna in elke kwalificatie, maar op het einde van het seizoen reed Petrov een goede race in Abu Dhabi. Toen we dit jaar in Melboure arriveerden voor de eerste race van het seizoen, kregen we een hele andere Vitaly te zien. Hij was zeer geconcentreerd en maakte het hele weekend geen enkele fout. Dat werd beloond met een podium. Hij is gegroeid

Vorig jaar was Robert veel sterker en had Vitaly geen enkele kans tegen hem. Als Robert dit jaar had gereden was hij nog altijd sneller dan hem, maar ik denk dat het veschil tussen beide minimaal zou zijn geweest, aldus de technische man van Renault.

Het is mogelijk dat het verschil kleiner zou zijn, maar het is te hopen van niet voor Renault. Want dat zou betekenen dat de wagen van dit jaar veel slechter is vergelijken met de auto van vorig jaar.