Olav Mol zal het commentaar van de race in Canada niet voor zijn rekening nemen. De F1 commentator en Veronica hebben een einde gemaakt aan hun samenwerking.

In een persbericht valt het volgende te lezen: De uitzendingen van de afgelopen weken zijn op inhoudelijk en commercieel vlak geëvalueerd en de conclusie van Veronica en Sport1 is dat het in de huidige economische omstandigheden niet langer verantwoord is om reportages ter plekke te produceren. Door het stopzetten van de reportages op locatie zijn de zenders genoodzaakt te kijken naar een andere rol voor Olav Mol bij de uitzendingen van de Formule 1 op Veronica en Sport1.

Olav Mol wilde niet langer commentaar leveren vanuit een bezemkast in Nederland. De Nederlandse stem van de F1 bleef bij zijn standpunt. We hebben de afgelopen periode ook gekeken naar de mogelijkheden voor een samenwerking met Olav Mol op de langere termijn. Echter, na twee weken onderhandelen bleek dat niet te gaan lukken. Olav heeft aangegeven dit seizoen geen commentaar te willen doen vanuit Nederland. Wij respecteren zijn standpunt en betreuren het feit dat we daarmee afscheid van hem moeten nemen.

Op Twitter geeft Olav Mol zelf een korte reactie.Ik ben op mn best op de circuits, ik had t zooo graag gedaan om de fans te geven waar ze recht op hebben; inside info en liefde voor F1