De Australi�r Chris Vermeulen is zondag wereldkampioen in de Supersport-motorklasse geworden. Hij had in de tiende van de elf races genoeg aan een tweede plaats om zijn eerste wereldtitel in de middenklasse van de fabrieksmotoren veilig te stellen.

Vermeulens land- en ploeggenoot Karl Muggeridge won de race in Itali�. Jurgen van den Goorbergh nam revanche voor zijn mislukte optreden twee weken geleden in Assen, toen hij crashte. De Bredanaar finishte als derde en die plek bezet hij ook in het WK-klassement.

Van den Goorbergh, die volgend jaar wederom op een Yamaha in de Supersport racet, kan nog opschuiven naar de tweede plaats. Dan moet hij in de laatste race op 19 oktober in Magny-Cours de Fransman St�phane Chambon voorblijven.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter