Volgens Manor teameigenaar Fitzpatrick is het verliezen van de tiende plek in de WK-stand in 2016 de doodsteek geweest voor Manor.

We hebben in 2016 veel progressie geboekt maar uiteindelijk was het niet genoeg, zo vertelt Stephen Fitzpatrick tegenover Britse media. We lagen bijna het hele seizoen op koers voor de tiende plek. In Brazilië ging het mis. Deze race heeft het voortbestaan van het team onzeker gemaakt. Ik wil het hele team bedanken voor hun inzet, volharding en passie in 2016.

Fitzpatrick ontkende eerder nog dat het mislopen van de tiende plek en het bijhorende prijzengeld Manor in de problemen zou brengen. Met de tiende plek is ongeveer 15 miljoen Dollar gemoeid. De elfde plek waarop Manor nu is geëindigd levert geen prijzengeld op.

Voor Manor is een curator aangesteld, om het team van start te laten gaan in Australië is een snelle verkoop nodig. De kans hierop is volgens ingewijden klein.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.