Als het van de drie banken die een meerderheidsaandeel in de F1 hebben afhangt heeft Bernie Ecclestone binnenkort minder te zeggen. De Bayerische Landesbank, JP Morgan en Lehman Brothers hebben in totaal 75% van de aandelen van SLEC in handen.

Een tijd geleden gaven de drie hun advocaten de opdracht om een proces voor te bereiden tegen de complete controle van SLEC door Ecclestone.

Ecclestone’s bedrijven – Formula One Holdings en Bambino Holdings, gingen in beroep tegen de beslissing om de zaak voor een Britse rechter te brengen. Beiden vonden ze dat de zaak beter voor een Zwitserse rechtbank kon verschijnen.

Maar volgens rechter Carnwarth van het Britse hof van beroep moet de zaak toch in het Verenigd Koninkrijk beslecht worden. Volgens hem zou een verhuis naar Gen�ve de zaak enkel vertragen en de kosten doen oplopen.

Het beroep van Ecclestone werd dus verworpen, en volgens Carnwarth wordt er in een toekomstige rechtszaak gespeeld met als inzet de controle van de Formule1.
Ondanks het feit dat de drie banken 75% van de aandelen hebben werd iedereen die op een belangrijke positie binnen SLEC werkt door Ecclestone zelf aangeduid.

Als de banken hun zaak zouden winnen wordt Ecclestone’s ijzeren greep op de sport verzacht. De financi�le instellingen zullen naar alle waarschijnlijkheid een overeenkomst sluiten met de GPWC. Zo komt er geen “rebels” kampioenschap en is hun investering weer beveiligd. Het ziet er naar uit dat er een einde komt aan de dominantie van Bernie.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter