Eddie Jordan, de teambaas van het gelijknamige ‘rock-‘n-roll team van de paddock’, zou bereid zijn om een deel van zijn eigen team te verkopen. Tot nog toe was hij daar niet over te spreken, maar omdat het economisch moeilijker en moeilijker wordt om als priv�-team in de Formule 1 te blijven overweegt hij te handelen als Ferrari, McLaren, Williams, Toyota, Renault, Jaguar en BAR. Zij hebben de steun van een grote wagenfabrikant achter zich staan. Dat hebben Jordan, Minardi en Sauber niet, waardoor zij het steeds moeilijker krijgen om van de achterste gelederen weg te raken.

Reeds in 1997 kreeg Eddie Jordan een aanbod van Honda. De fabrikant wou zich inkopen in het Jordan-team, maar de Ier weigerde toen alle aanbod. Nu is hij bereid om de andere beslissing te nemen:

“Ik weet ook dat het steeds moeilijker wordt in de Formule 1. En deze dagen kan je niet zonder de steun van een grote fabrikant. Daarom ben ik bereid een deel van mijn aandelen te verkopen, om zo in de Formule 1 te blijven racen.”

We weten allemaal dat Jordan het financieel slechter en slechter krijgt, en daarom zou deze beslissing hen hopelijk weer aan de top brengen. Anders verdwijnt er weer een grote naam uit de autosport

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter