De organisator van de race in Oostenrijk heeft de goedkeuring voor het plan om de Formule 1 terug te laten keren naar Oostenrijk binnen. Eerder leek het erop dat alle noodzakelijke wettelijke goedkeuringen vlot zouden zijn verlopen, doch bleek dat er maar veertigduizend bezoekers ter plaatse toegestaan waren.

De lokale autoriteiten in Spielberg hebben na het grondig evalueren van een geluids-, emissie- en infrastructuurconcept hun fiat gegeven voor vergunningen om nu maximaal 225.000 racefans te verwelkomen. Daartoe werd een nieuw evenementenwet in elkaar gedraaid, waarover beroep niet mogelijk is. Zo wordt er verdere en onnodige vertragingen voorkomen. Overigens is het circuit nog verre van klaar, want er wordt hard gewerkt om nieuwe gebouwen, pitboxen en tribunes te bouwen.

Het 4.3 kilometer lange circuit werd in 2011 heropend nadat het gekocht was door Red Bull’s Mateschitz. De race op de nieuwe Red Bull Ring, die grotendeels op de plaats staat van de oude A1-ring, stond al ingeplant op de F1-kalender voor 22 juni 2014.