Tijdens de Grand Prix van Monaco is het, net als in 2011, niet toegestaan DRS te activeren in de tunnel. De FIA heeft daar uit veiligheidsoverwegingen voor gekozen.

Het circuit in Monaco staat erom bekend dat er weinig tot helemaal geen ruimte is fouten te maken, omdat de vangrail altijd dichtbij is. Nergens is dat acuter dan in de tunnel. In geval van een rijfout of defect aan de auto is er sowieso weinig tijd en ruimte om een correctie te maken, een situatie die verergerd zou worden als DRS-gebruik aldaar toegestaan is tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie.

De FIA haalt als voorbeeld de crash van Sergio Perez aan, om aan te tonen dat het verbieden van DRS-gebruik in de tunnel verstandig is. De Mexicaan maakte toen een harde klapper mee in de bandenstapel bij de chicane bij het uitkomen van de tunnel, waardoor hij twee races lang uitgeschakeld was. Naar schatting zou hij nog 10 km/u harder hebben gereden als hij DRS had gebruikt, waardoor hij er minder goed vanaf had kunnen komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.