Volgens de Telegraaf wel, dat zich baseert op een artikel van Auto, Motor und Sport.

Het Duitse Auto, Motor und Sport schrijft dat Liberty Media uit Colorado voor een bedrag van 8,5 miljard dollar de aandelen overneemt betreffende de koningsklasse in de autosport.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone zou de deal aan het magazine hebben bevestigd. De Britse investeringsmaatschappij CVC Capital is momenteel grootaandeelhouder met 35,1 procent van de aandelen. Dit bedrijf zint al een tijdlang op een verkoop van zijn deelname in de commerciële kant van de sport.

Maar het Amerikaanse Liberty Media zou de sprong willen wagen, en aanstaande dinsdag de eerste betalingstermijn overmaken.

Er zal vast nog wel een rol voor Ecclestone weggelegd zijn na de overname. De Brit, die al decennialang de grote baas is van de Formule 1 en tot op de dag van vandaag de onderhandelingen voert met circuits en sponsors, zou dat helemaal zelf mogen bepalen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.