Na de meeting tussen F1-guru Bernie Ecclestone en de teams, uitgezonderd Ferrari, gisteren in Londen, is er besloten om de kosten van het testen met zo�n 50% te reduceren. Echter het originele voorstel met de drastische inperking van het testen tot 10 dagen is afgezwakt tot het beperken van het testen tot 24 dagen, m.a.w. de helft van het huidig toegelaten testdagen.

De teams kwamen ook met Ecclestone overeen om volgend seizoen 19 races te houden. Dit betekent dat de Franse en Britse GP zo goed als zeker terug op de kalender zullen staan.

“We hebben nog geen contract met Silverstone,” verklaarde Bernie, “maar het zou me verbazen en teleurstellen moesten we geen deal kunnen sluiten.”

Het enige dat nu nog moet gebeuren om de voorstellen en besluiten van deze meeting te verzilveren, is de goedkeuring krijgen van de FIA en Ferrari, de afwezigen op deze vergadering. De teams hebben laten weten dat ze ook zonder Ferrari willen doorgaan. Maar Eccelstone is ervan overtuigd dat het Italiaanse team wel zal bijdraaien en het voorstel zal ondertekenen.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter