Wie over een week afzakt richting Spa-Francorchamps om de stembanden uit zijn of haar lijf te brullen voor Max Verstappen houdt het best maar rekening met verhoogde veiligheidsmaatregelen op het prestigieuze circuit.

De organisatoren van de Grand Prix van België zijn genoodzaakt extra veiligheidsmaatregelen te treffen in verband met de terreurdreiging.

Na de aanslagen in Frankrijk en België wil de organisatie geen risico nemen, zeker niet aangezien het nog drukker zal worden dan gebruikelijk, met minstens twintigduizend Nederlanders die komen supporteren voor nationale held Max Verstappen. In totaal zijn er al meer dan vijfentwintig procent extra tickets verkocht ten opzichte van vorig jaar en dus wordt veiligheid nog extra belangrijk.

De ticketverkoop gaat inderdaad goed, verklaarde promotor André Maes. Tribunetickets zijn zelfs niet meer verkrijgbaar, enkel algemene toegangstickets.

Maes maakte ook duidelijk dat de veiligheid voor iedereen centraal staat.

Zoals bij alle grote evenementen hebben wij als organisatie een grote verantwoordelijkheid. Van de overheid krijgen we ook zeer strikte richtlijnen in verband met terreurdreiging niveau drie, vanwege de recente gebeurtenissen in ons land en onze buurlanden.

Na wat er in Nice gebeurd is met die vrachtwagen op de boulevard zijn we verplicht om drukke voetgangersregio’s gescheiden te houden van toegangswegen voor voertuigen. Zo hebben we nu bijvoorbeeld de winkelkraampjes aan La Source geschrapt uit het programma.

Er wordt ook een hoop nieuw veiligheidspersoneel van politie en leger ingeschakeld voor het controleren van tassen en koelboxen, maar ook om te fouilleren indien nodig. Het leger zal ons ook bijstaan in andere veiligheidstaken. We laten niets aan het toeval over en de veiligheid staat voor ons centraal. Het publiek kan zonder angst naar Spa afzakken.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.