Het voormalige Honda team heeft nog een dag of 10 om een aantal problemen op te lossen, voordat er een eventuele redding kan worden gerealiseerd. Deze week kwamen er sterke geruchten naar buiten over een mogelijke redding door de financiele injectie van de meegebrachte sponsoren van de nieuwe rijder, Bruno Senna. Eén probleem is dat de kapitaalinjectie slechts goed zou zijn voor de eerste vier races. Een andere probleem is dat Mercedes Benz, de beoogde motorenleverancier, een garantie wil zien waarin wordt aangetoond dat de gevraagde acht miljoen euro wel kan worden betaald. Tevens wil de Duitse autofabrikant er zeker van zijn dat toekomstige sponsoren het merk Mercedes niet schaden.

Er wordt op verschillende vlakken naar het benodigde budget gezocht. De kapitaalinjectie die de aanstelling van Senna met zich meebrengt zou worden gerealiseerd door Petrobras en Embratel. Tevens zou het voor Honda goedkoper zijn om het team te redden dan om het ten onder te laten gaan, waardoor de Japanse fabrikant wellicht financieel nog wat gaat bijdragen. Ook wordt er nu naar buiten gebracht dat formule 1 baas Bernie Ecclestone zelf wellicht het team gaat steunen met een lening of zelfs met een daadwerkelijke investering.

“Daarover kunnen we het beter nog niet hebben”, aldus Ecclestone in The Times. “Maar we doen ons best om te helpen”. Ecclestone denkt dat de Europese Commissie zijn vraagtekens zal gaan plaatsen als hij, als commerciele F1 baas, een belang zou nemen in een team. “Ik weet het ook nog niet precies, maar een lening is wellicht een mogelijkheid.” Een woordvoerder van het in Brackley gevestigde team heeft gemeld dat er op korte termijn geen mededelingen zijn gepland.