Ondanks dat hij afgelopen weekend de GP2-titel naar Romain Grosjean zag gaan lonkt Giedo van der Garde naar de Formule 1. Volgens zijn manager, Jan Paul ten Hoopen, worden er momenteel met drie Formule 1 – teams gesprekken gevoerd.

Afgelopen weekend werd al bekend dat Lotus Renault een optie zou kunnen zijn voor Van der Garde (zie Boekhoorn & Lotus Renault). Daarnaast zou de Nederlander ook praten met Williams en Virgin.

In NuSport praat Van der Garde over de Formule 1:
Dat is wel het doel ja. Mijn management is in gesprek met een drietal teams, dus er zijn mogelijkheden. Een plan B is er niet. We mogen trots zijn op wat we behaald hebben. Tweede in de GP2 is gewoon knap. Er zijn 24 Formule 1-coureurs en daarna komen wij. Nu is het afwachten. Er komen plekjes vrij in de Formule 1, maar het blijft een rare wereld. Het zou in ieder geval goed zijn voor Nederland.

Zijn manager over de gesprekken met de Formule 1 – teams:
Ik kan helaas geen namen noemen, maar er is inderdaad belangstelling voor Giedo. Het is niet goed voor Giedo als we nu al gaan zeggen om welke drie teams het gaat. Maar er komen maar een paar plekjes vrij en er zijn twaalf renstallen op de grid. Dus er blijven er niet veel over. In de hoek van Ferrari en McLaren hoef je het in ieder geval niet te zoeken.

Desgevraagd wil Ten Hoopen ook nog reageren omtrent de geruchten bij Lotus Renault:
Ik heb het ook gehoord, maar weet niet wat ik er van moet denken. Het is een redelijke puinhoop binnen dat team. Laat ik het wat betreft Lotus-Renault zo formuleren: het is duidelijk dat er nog veel onduidelijk is. Als daar wat meer zekerheid in zit, moeten we maar eens kijken of er mogelijkheden zijn voor Giedo. De echte gesprekken vinden pas in oktober plaats, in ieder geval na de Italiaanse Grand Prix. Er wordt nu nog niets besloten.

By peter