McLaren heeft na de kwalificatie van de grand prix van Italie bekend gemaakt dat Stoffel Vandoorne volgend jaar voor het team zal rijden. Vandoorne zal de teamgenoot worden van Fernando Alonso. Jenson Button blijft de komende twee jaar als ambassadeur aan McLaren verbonden blijven. Dit betekent dat de wereldkampioen van 2009 volgend jaar geen grand-prix zal rijden.

Ron Dennis: Onze line-up bestaat volgend jaar uit Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. Een mooie balans van bewezen briljante en immens potentieel.

Jenson Button blijft aan het team verbonden als ambassadeur. Jenson reed de afgelopen zeven seizoen voor ons, morgen start hij zijn 298e grand prix. Hij blijft beschikbaar voor ons om te racen, als de omstandigheden daarom vragen. Stoffel is klaar voor de Formule 1. Dat heeft hij bewezen. Hij is nu al meer dan twee jaar lid van ons team, hij heeft geleerd van zijn teamgenoten. In Bahrein liet hij dit jaar al zien er klaar voor te zijn.

Laten we duidelijk zijn, ik stop niet, zo gaat Jenson Button verder. Ik blijf de komende twee jaar betrokken bij McLaren-Honda. Ik wil voor geen ander team rijden. Ik houdt van dit team. Na vele gesprekken met Ron hebben we besloten voor deze constructie te gaan. Ik heb nu een contract voor 2017 en 2018, ik wil blijven werken aan de auto. En ik weet zeker dat ik de nieuwe auto op een zeker moment ook zal besturen.

Stoffel Vandoorne is uiteraard in zijn nopje: Ik wil iedereen bij McLaren bedanken voor het vertrouwen, vooral Ron Dennis. Ik heb al veel handtekeningen gezet in mijn leven, maar het Formule 1-contract dat ik vandaag tekende is heel bijzonder. Ik ken het team al erg goed. Ik heb veel vertrouwen in het McLaren-Honda project. Ik ga nu hard werken om er volgend jaar helemaal klaar voor te zijn.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter