Stoffel Vandoorne start morgen als zestiende in de Grand Prix van China op het circuit van Shanghai. Vandoorne haalde Q2 niet, teamgenoot Alonso lukte dit wel en start morgen als dertiende.

Ik ben lichtelijk teleurgesteld, er had meer in gezeten, zo verteld Vandoorne na afloop van de kwalificatie. Na de training vanmorgen voelde ik me comfortabel in de auto. Helaas duurde het langer in Q1 om de baan op te gaan. Dit kostte tijd en zorgde ervoor dat ik me door het programma moest haasten. Ik denk dat Q2 mogelijk was geweest.

We zijn gisteren wat kilometers mis gelopen en dat helpt niet mee. Voor mij is het circuit van China nieuw. Elk kilometer in de auto is waardevol, het helpt toch als je het circuit net wat beter kent. Onze snelheid vanmorgen was oké, dus laten afwachten wat we morgen kunnen doen.
Samen met Alonso pushen we erg hard. We proberen verschillende zaken op het circuit om het maximale uit de auto te halen. Vandaag was niet de ideale sessie maar elke kilometer in de auto is waardevol voor mij. We hebben nu in droog – en nat weeromstandigheden gereden, maar over het algemeen voelde ik me vanaf het begin van dit weekend comfortabel in de auto.

Gisteren was er natuurlijk geen show en morgen wordt er opnieuw regen voorspelt, we zullen het zien. Voor ons zijn wisselde weersomstandigheden voor dit moment niet verkeerd. Als het morgen regent dan kan dit voor verrassingen zorgen in het veld. Dat kan kansen bieden, we gaan ervoor om deze kansen maximaal te benutten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter