Snelle Belg Stoffel Vandoorne kijkt enorm uit naar de start van het seizoen 2017 én naar zijn strijd met tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso binnen het McLaren team.

McLaren kondigde afgelopen weekend in Monza aan dat Vandoorne voor hen zou racen in 2017, terwijl Britse veteraan Jenson Button een stap terugneemt, maar wel actief blijft binnen het McLaren Formule 1 team.

Het feit dat Alonso één van de snelste piloten is van het circuit schrikt de 24-jarige man uit Kortrijk niet af.

Ik moet een grote leegte opvullen. Om in de plaats van een groot kampioen als Jenson in de wagen te stappen is niet makkelijk als een jonge rijder, maar ik ben klaar voor een uitdaging. Als reserverijder dit jaar kon ik al veel leren van hem en Fernando. Ik weet nu wat ze doen om een team voorwaarts te stuwen en hoe ze de ontwikkeling van de wagen versnellen. Nu we een hecht team van nog steeds drie piloten gaan vormen volgend jaar zou het wel eens een succesverhaal kunnen worden.

Alle twee zijn ze wereldkampioen en wanneer je het wil maken binnen de Formule 1 moet je het tegen de beste rijders kunnen opnemen. Ik kijk uit naar deze uitdaging. Ik heb al in vele raceklasses gereden voor de Formule 1 en kon altijd kampioenschappen winnen. Ik kan niet wachten tot ik volgend jaar in Melbourne op de grid sta om het beste van mezelf te geven.

De Grand Prix van Australië wordt Vandoorne zijn tweede race, nadat hij dit jaar al een keer inviel voor de geblesseerde Alonso in Bahrein. Vandoorne maakte indruk bij zijn debuut en scoorde het eerste punt voor McLaren dit seizoen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.