Stoffel Vandoorne beleefde vrijdag de start van zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 . De coureur in dienst van het geplaagde McLaren-Honda eindigde beide sessies in het achterveld, maar sprak toch van een dag vol vooruitgang.

Vandoorne wist tijdens de eerste vrije training niet verder te komen dan de twintigste en laatste plaats. Technische problemen hielden de Belg een tijdje aan de kant tijdens de eerste training. Tijdens de tweede training ging het voor wat betreft snelheid wat beter. Vandoorne klokte een zeventiende tijd.

Ik had een goed gevoel in de auto vandaag. Tijdens de eerste training kon ik niet het gewenste aantal ronden rijden, maar tijdens de tweede training hebben we wat meer afstand afgelegd, en dat was het doel voor vandaag. De veranderingen in de setup waren ook de juiste. Ik heb enorm veel vooruitgang geboekt vandaag en hopelijk wordt morgen de volgende stap voorwaarts. Aldus Vandoorne in het persbericht van zijn werkgever.

Teamgenoot Fernando Alonso wist de eerste training af te sluiten op de veertiende positie. De tweede training eindigde de Spanjaard op de twaalfde positie.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.