Het laatste nog beschikbare F1-racestoeltje is sinds gisteren vergeven aan Narain Karthikeyan en dus valt voor een aantal rijders -voorlopig- het doek. Zo ook voor de Nederlander Giedo van der Garde die zowel vorig seizoen als dit seizoen fanatiek inzette op een zitje.

Nu dat helaas niet gelukt is, kiest Van der Garde voor het best mogelijke alternatief, namelijk dat van reserve-rijder. De 26-jarige man uit Rhenen zal voor het team van Caterham in mogen stappen tijdens zowel wat tests in het pre-seizoen als tijdens een aantal vrijdagtrainingen. Tevens zal hij worden ingezet als één van de reguliere rijders iets overkomt en niet kan starten.

Dit is voor mij de beste vervolgstap in mijn loopbaan, meent Van der Garde (op de foto tijdens een test voor Force India). Tony Fernandes en zijn team zijn ontzettend ambitieus en ik kijk er dan ook naar uit om met het team een stap voorwaarts te maken en heel veel te leren, zowel in de wagen als daarbuiten.

Ook teambaas Fernandes is enthousiast: We houden Giedo al in de gaten sinds wij met dit team zijn begonnen. Zijn prestaties in GP2, zeker in 2011, maken hem één van de grootste beloftes in autosport en de rol van reserve-coureur is heel goed voor hem.