In de aanloop naar het Grand Prix-weekeinde van Bakoe [Azerbeidzjan, FR] werd bevestigd dat Monisha Kaltenborn met onmiddellijke ingang uit haar functie werd ontheven. De Nederlandse oud-coureur Giedo van der Garde denkt er de zijne van.

Voor het team van Sauber is het louter positief dat het verlost is van teambaas Monisha Kaltenborn. Dat concludeert oud Formule 1-coureur Giedo van der Garde in de Telegraaf.

Kaltenborn kwam vooral twee jaar geleden in opspraak met ’Saubergate’, toen bleek dat zij voor de twee beschikbare stoeltjes liefst vier rijders contracten had laten tekenen, onder wie Giedo van der Garde.

Van der Garde dreef de zaak in de week voor de seizoensopener in Australië op de spits. De rechter stelde hem in het gelijk, maar van een werkbare situatie was allang geen sprake meer. Van der Garde koos eieren voor zijn geld en nam genoegen met een afkoopsom van ongeveer 17 miljoen euro. Nu is Kaltenborn door Sauber-eigenaar Longbow Finance aan de kant geschoven en haalt de Nederlander zijn gram.

Ze zal wel hebben geprobeerd het team te redden, maar laten we eerlijk zijn, ze heeft er een enorme puinhoop van gemaakt. Hoe zij handelde, dat was niet best. Niet alleen ten opzichte van mij, maar ook ten opzichte van jongens als Adrian Sutil, Nico Hülkenberg en Robin Frijns.

Door haar zijn ook veel goede mensen vertrokken. Voor de geloofwaardigheid van het team, die de afgelopen jaren een enorme klap heeft gekregen, is het goed om nu een nieuwe start te maken. Nieuwe ronde, nieuwe kansen., aldus Giedo van der Garde in de Telegraaf.