Giedo van der Garde reed vandaag op Silverstone de eerste en tweede vrije training. De Nederlander blikt terug op zijn vrijdag.

De ochtendsessie werd beïnvloedt door de regen. Dat was jammer voor de fans die naar het circuit waren gekomen, maar het was ook jammer voor ons. We speelden uiteindelijk op safe, maar we konden ons programma niet afwerken. We wilden in VT1 een aantal aërodynamische updates controleren en de nieuwe updates aan de vloer uit proberen, maar door de regen kozen we ervoor om op safe te spelen.

De middag was wat betreft het weer stukken beter en we hadden een redelijke sessie. We probeerden de verloren tijd van VT1 goed te maken, maar ondanks dat we niet de volledige aero runs konden doen hebben we toch progressie geboekt. De GP2 wagens zorgden ervoor dat de baan wat droger werd en dat was fijn voor ons want daardoor konden wij pushen.

We zijn de dag goed geëindigd. We hebben op beiden compounds een goede balans kunnen afstellen. We hebben nog wel wat overstuur op de mediums in de lagesnelheidsbochten. In de hogesnelheidsbochten is de auto goed in balans en dat is prettig, aldus Giedo van der Garde.